Kundservice   |     Svenska   SEK   |  
Select country
Select language
Logga in
Aloe Vera - en fantastisk planta! | Cosmopharma (SE)konsulent Jaeger Elin

Aloe Vera - en fantastisk planta!

Aloe Vera är en uråldrig art som tros ha sitt ursprung på den arabiska halvön. Namnet Aloë är ett gammalt arabiskt namn som avser arter som använts som medicinalväxter. Vera är latin och betyder äkta.
 

Det är skillnad på Aloe Vera och Aloe Vera
När Aloe Verans egenskaper blev omtalade i världen för sina effekter började man hets-odla plantor i USA, Japan och Kina för att snabbt tjäna pengar. Dessa är faktiskt mindre bra sorter av Aloe Vera.

I Cosmopharmas produkter använder oss endast av Aloe Vera Barbadensis. Den vi har i alla våra produkter (allt från ögonskuggor till schampo och juice) den växer i den mineralrika jorden i Jordandalen strax intill Döda havet i Israel.

Det är den dyraste Aloe Veran man kan köpa men det är också den mest aktiva då den innehåller mängder av mineraler och vitaminer från jorden som får sin näring från Döda havet.

Lika viktigt som jorden den växer i, är hur plantorna skördas och omhändertages under tillverkning.

Det är viktigt på dagens marknad med så stort utbud av Aloe Vera-produkter inte bara titta på antal % Aloe Vera utan ta reda på VARIFRÅN kommer den och HUR är den processad. 

Blandar man in kyla (nedfrysning), värme, eller ännu värre torkar den till pulver så spelar det nästan ingen roll om det är 100% för då har man ändå förstört de mest aktiva mineralerna och vitaminerna som gelén i bladen innehåller.

Det spelar också in när på dygnet bladen skördas och tillsist även också hur lång tid den processade gelén blir liggande innan den används i produkten.

 

Så här gör vi med vår Aloe Vera
De odlade bladen skördas alltid i tidig gryning då de innehåller mest vätska innan solen hinner torka ut en del av den näringsrika vätskan ur gelén.

Bladen tas om hand direkt efter de skördats för att bibehålla alla mineral och vitaminer.

Den gelé som blir kvar efter man har rensat använder vi i våra produkter samma dag som de skördats!

De nyskördade bladen skalas och "filéas" och renas och pressas sedan för att tillslut hamna i en produkt i Cosmopharmas sortiment.
Det innebär att Cosmopharmas produkter innehåller så kallad kallpressad färsk Aloe Vera.

Cosmopharma använder varken värme som torkar Aloe Veran till pulver eller frysning för att kunna använda den vid senare tillfälle i vår tillverkningsprocessen, detta bara för att bibehålla de naturliga aktiva ämnena i Aloe Vera Gelen.

Vi har denna gelé i alla våra produkter oavsett det är juice, schampo, shower gel eller makeup.

Välkommen att prova, känn och dofta på Cosmopharmas underbara produkter som innehåller Kallpressad Aloe Vera Barbadensis. 

Varukorgen är tom.
Kontaktperson
Jaeger Elin
Telefon: 0760-00 23 68
elinjaeger@live.se

Information
Webshop
Övrigt
© Cosmopharma   |   Köpvillkor   |   Sekretesspolicy   |   Cookies   |   Copyright   |   Kontakt   |